perjantai 12. syyskuuta 2014

Jumpsuit ja fleecehaalari

Hei jälleen! Mulla on ollut tänään "vapaapäivä" (siivouspäivän lisäksi) ja käytännössä se tarkoittaa sitä, että voin kotona tehdä mitä haluan, kun mieheni hoitaa vauvaa silloin kun en imetä. Aivan luksusta! Arvaatte varmaaan mitä oon tehnyt? Ommellut tietysti! Vaikka lopulta en paljon saanutkaan aikaan saumurin oikuttelun takia. Mutta tämän päivän aikaansaannoksia esittelen myöhemmin, nyt kerron muutamasta haalariprojektista :)

Innostuin tässä päivänä eräänä kokeilemaan collegehaalarin tekemistä. En löytänyt kaavaa mistään, joten päätin soveltaa vanuhaalarin ohjetta. Ajattelin, että kunhan saan eri palasista mallin, niin kyllä mä sitten jotenkin ne saan kokoon omin päinkin ilman ohjeita :D Ja niin sainkin! Lisäksi ideoin nuo polvet ja taskut itse. Hupun sisäkangas on minun entinen trikootoppi. Nyt se sai ihkauuden elämän ;) Keltainen kangas on superjoustavaa joustocollegea Metsolasta, ruskeat ja mustavalkoraitaiset osat ovat resorikangasta samasta paikasta. Ps. Matto on AINA täynnä kaikenmaailman langanpätkiä ja muuta ompelujätettä!

Ostin silitettävän apinan Tokmannilta. Vetoketjun ompeleminen jännitti, kun en yhtään ollut varma onnistunko. Mutta onnistuin ihan kiitettävästi. Kauluksessa sain vetoketjun päät piiloon hupun reunakaitaleitten alle siististi.

Tein haalarin kaavan koolla 74 cm, mutta en ottanut huomioon, että vanuhaalarin päällinen koossa 74 tulee olemaan isompi, koska siihen on tietysti varattu tilaa paksuhkoille vuoriosille. Noh, tästä tuli ehkä 86 cm ja saa odottaa kaapissa vähintään ensi kevääseen saakka :)
 Tein pitkät resorit hihoihin ja lahkeisiin, että käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä :)


Siskollani Janetella ja minulla on molemmilla poikavauvat vain parin viikon ikäerolla, enkä ole vielä antanut hänen vauvalleen mitään lahjaksi, joten tein eilen illalla tällaisen fleecehaalarin hänelle syksyisille vaunuttelureissuille lämmikkeeksi. Sisko tykkää hempeämmistä väreistä toisin kuin minä; mitä kirkkaampi ja räiskyvämpi, sen parempi! :D

Tämän haalarin materiaalina käytin siskolta saamaani vaaleansinistä fleecevilttiä, ja vaaleisiin osiin tarkoitusta varten ostamaani ihanan pehmeää,  joustavaa ja hieman tavallista fleeceä ohuempaa fleeceä.

Otin haalariin kaavan Ottobre Design-lehdestä. Malli oli nimeltä Waldo ja ohjeessa collegea/neulosta. Kuitenkin muokkasin kaavaa, (Huppu, hihat, lahkeet, vetoketju, sydämet). Vetoketjun olisi pitänyt olla pidempi, muuten koin onnistuneeni. Waldo-haalariin olisi kuulunut nepparit lahkeisiin saakka, ja vetoketjun soveltaminen malliin oli vähän haasteellista :) Ps. Fleecehaalaria tehdessäni opin mikä on "muotokaitale". Se on siis tuo mikä jostain syystä ommellaan tuonne niskaan vahvikkeeksi :D

PPS: Kun olin saanut jumpsuitin valmiiksi omintakeisilla ohjeilla, sain kirjastosta viestin, että varaamani Ottobre-lehti on saapunut ja yllätys yllätys; juuri siinä lehdessä oli kaipaamani jumpsuitin ohje! :D

2 kommenttia:

  1. Hei! Nää on toooosi hienoja! Miten Susta yhtäkkiä kuoriutui tommonen ompelija? Oma mallisto: PIkkuRuu??? Ja olitkohan liitynyt mun blogini lukijoihin? Siitäkin kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllätin itsenikin :D Joo liityin, sulla on kivoja kirjoituksia :)

      Poista