sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vauvalahja

Tiistai-iltana pähkäilin mitä antaisin lahjaksi kaverin vastasyntyneelle vauvalle, kun keskiviikoksi olin sopinut kyläilyn. (Hyvissä ajoin lahjaa mietin!) Lopulta päädyin ompelemaan vauvalle värikkäät housut ja pipon. Housujen ohje on mukailtu versio Ottobre Design -lehdestä nro 1/2012. Housut on helppo tehdä, koska ne tehdään peppuosan ja resorien lisäksi vain yhdestä palasta!

Vauva on poika, ja lopuksi vähän mietin,, että tuliko liian tyttömäiset, mutta päädyin siihen tulokseen, että nämä sopivat yhtä hyvin sekä tytölle että pojalle! (Ja tiesin kaverini pitävän värikkäistä vauvanvaatteista)

ja matto taasen täynnä lankaa ja nukkaa... Miksi mulla edes on matto huoneessa, missä ompelen?!


Pipoon minulla ei ollut kaavaa. Vuorilliseen pipoon saa hauskan reunan, kun leikkaa vuoriosan n. 3 cm pidemmäksi kuin päälliskankaan. Ja päinvastoin; jos ei halua esim. fleecevuoria näkyviin, kannattaa leikata vuorikangas lyhyemmäksi ja päällikangas pidemmäksi. 
 Sydämen surruutin kiinni tiheällä siksakilla ja laiskat paikat väritin kangastussilla tummiksi.  Punainen kangas on paksuhkoa joustavaa trikoota, ruskea on joustavaa velouria. Ainoa hieman harmittava seikka oli, että vihreä trikoo ei ollut yhtä joustavaa kuin resorikangas olisi ollut. Minusta tuo raitatrikoo on silti hienomman näköistä kuin perus resorikangas. Toivotaan että näille tulee käyttöä!
Muutamalle muullekin ystävälleni on vauva tulossa, saa nähdä mitä heille keksin tehdä! :)

Ps. Miksi mulla tulee näistä mieleen Nintendo-peli Super Mario bros.? Tuleeko muilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti