torstai 9. lokakuuta 2014

Passin ja neuvolakortin kansia + uusia kankaita :)


Näin neuvolakortin kansien tekemiseen ohjeen täällä, joten oli pakko kokeilla osaanko minäkin. 
Leikkasin Finlaysonin Aappa-pussilakanasetin tyynyliinasta sopivat palat ja silitin tukikangasta kansikankaan nurjalle puolelle.

Silti tuli jotenkin liian "lörtsö" mun makuun, joten tungin alkuperäiset muoviset neuvolakortin kannet tämän sisälle jämäköittämään kokonaisuutta :D Mulla on kaksi Aappa-pussilakanasettiä, joten toisen voin helposti uhrata ompeluksiin. Ja sitäpaitsi tyynyliinoja ei edes tarvi kun vauva ei käytä tyynyä. 
(Hän on tehnyt sellaisen itsenäisen päätöksen :D) No joo. Mutta tässä mun eka neuvolakortinkansiyritelmä:


Sitten aattelin tehdä passin kannet. Piti tehdä kolmet ennenkuin kunnolla onnistuin. Mitat otin passista :D Oon ostanut Ikeasta tilkkurullia, siis sellaisia pakkauksia, missä on paljon neliönmuotoisia eri värisiä tilkkuja. Yksi rulla maksaa muistaakseni jotain 2€. Tilkut on paksua ja jämäkkää verhokangasta, niin vahvikkeita ei kaivattu.


Ensimmäisistä kansista (värikkäät) tuli vähän vinot ja alalanka oli liian löysällä ja takkusi ja mulla meinasi lähteä järki! Toisista (kukalliset) tuli vähän liian korkeat (passi putoaa helposti välistä), mutta kolmas kerta toden sanoi ja tuli juuri sopivat (viimeiset kuvat).


Eka yritys:

Toinen yritys: Kolmas kerta toden sanoi:
Näiden tekeminen ei kyllä ollu kovin kivaa, joten saattaa hyvinkin olla, että nämä olivat ensimmäiset ja viimeiset passin ja neuvolakortin kannet. Ehkä joskus lahjaksi jollekin teen :) Piti vain todistaa itselleni että osaan jos haluan :D


Ostin muuten uusia kankaita kun TODELLA halvalla sain! Postilaatikossa on varmaan vielä pari kappaletta odottamassa! Osa fb-kirpparilta ja osa Pieni Hattutehdas -nimisen kaupan poistoista. 
Huomasin tilauksen tultua, että harmaa kuviollinen joustocollege on Little Marc Jacobsia! En huomannut tilatessani, eikä asiaa mainittu kankaan tiedoissa :) Siitä tulee juniorille ainakin yksi jumppis <3
Saa nähdä, mitä kaikkea näistä keksin :)
Apinakankaasta tein jo pojan luokkakaverille synttärilahjaksi fleecevuorillisen pipon. Tässä meneillään sovitus. Olisi voinut pari senttiä pidempi olla. Muistetaan ensi kerralla.....

2 kommenttia:

  1. Tee nyt, please, edes yhdet passinkannet vielä tuonne Uniikkiipuotiin myyntiin. On niin ihanat! Neuvolakortille ei toistaiseksi ole tarvetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, jos jostain syystä innostun uudelleen :)

      Poista