lauantai 13. syyskuuta 2014

Kylpyviitta

Tosiaan hyvä, että aloin pitää blogia, koska nyt jo meinaan unohtaa mitä kaikkea olen ommellut! Täällä kaikki tekeleeni  pysyvät tallessa ja muistissa ja toivon mukaan inspiroivat muita ompeluintoisia :)
Joskus reilu viikko sitten tein iltapuhteiksi pojalleni kylpyviitan, jonka muistin eilen, kun vietimme perheen kanssa saunailtaa. Kun vauva menee yöunille n. klo 20-21, pääsemme me muut yhdessä pihasaunaan löylyihin. Vauvan vierelle laitetaan itkuhälytin. Vielä ei ole tarvinnut juosta saunasta nukuttamaan vauvaa! Yhteiset saunaillat ovat meidän perheen tärkeä yhteinen juttu; saunasssa tulee jutusteltua aina paljon kaikenmaailman asioista! :)

8-vuotias poikani tykkää oleskella pyyhe päällänsä aina kauan suihkun ja saunan jälkeen, mutta meno on vaikean näköistä leikeissä, kun pyyhe valuu ja putoilee ja poika nostelee sitä jatkuvasti. Päätin sitten tehdä hänelle hupullisen kylpyviitan, kun näin ohjeen Suuri käsityö-lehdessä. Nyt en muista missä numerossa ohje oli, mutta se oli simppeli.Ohjeessa luki, että viitta sopii parhaiten 4-8-vuotiaalle. Minä tein sen jättipyyhkeestä.
Tarvitaan vain yksi kylpypyyhe ja mieluiten samaa sarjaa oleva käsipyyhe. Pyyhe taitetaan kaksinkerroin, leikataan pääaukolle kolo taitteen kohtaan keskelle (muistaakseni pituus 14cm), selän puolelle syvyys syvimmästä kohtaa 1cm ja etupuolelle 4 cm.Lisäksi leikataa pääaukon keskikohdasta suora "viilto" 18 cm alaspäin saksilla. Käsipyyhe taitetaan hupuksi kaksinkerroin niin, että hupun päälakiosa on 25 cm pitkä ja pitkä sivu 30 cm (muistaakseni, kato vähän mikä on järkevän näköinen pituus!) Sen jälkeen huppu ommellaan oikeat puolet vastakkain pääaukon kohtaan. Lopuksi huolittele reunat kaitaleella ja lisää kaitaleen alle kaula-aukon yläosaan kaitalekankaasta tehty 10 cm lenkkinaru nappia varten ja ompele nappi. Volá!
Ps. Ohjeessa oli lisäksi etutasku tehtynä käsipyyhkeen ylijääneestä osasta. Minä en jaksanut sitä tehdä, kun oli jo yömyöhä kun sain tämän valmiiksi :)

Niin joo, ja pitää mainita, että mokasin hupun kiinnittämisessä niin että se jäi n. 10cm vajaaksi toisesta reunasta, joten jouduin ompelemaan siihen lisäpalan :) Kannattaa mitata kaula-aukon koko ja hupun alaosan pituus ennen ompelua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti