torstai 18. syyskuuta 2014

Retroa Ruulle

Sain tosiaan vihdoin hyppysiini sen Ottobre Design -lehden (4/2012), jossa on kaksi jumpsuitin kaavaa; toinen pienemmille (56-86) ja toinen isommille (92-128).

Tein tätä pukua Rubenille pienissä pätkissä, kun ei oikein meinaa löytyä sattuneista syistä rauhaisaa aikaa :D Vauva ei nuku pitkiä päiväunia ollenkaan; vain noin tunnin tai puolen tunnin verran kerrallaan. Ja pitäähän myös koti ym. asiat hoitaa! :D

Tässä kuvassa on raglan-saumat ja huppu ommeltu kiinni. 
Pohdiskelin kauan resorien ja vetoketjun/hupun reunojenn väriä. Aluksi ajattelin, että tietenkin ruskeaa, mutta sitten tuli mieleen että vihreä tai turkoosi voisivat olla ihanan raikkaat tämän väriseen pukuun. Mielessäni kävi myös harmaa, mikä myös olisi sopinut, mutta valitsin lopulta turkoosin sen raikkauden takia :)
Kaitalehuolittelujen tekeminen ja vetoketjun laittaminen oli ehdottomasti aikaavievin homma.
Ottobre-lehden jokaisessa numerossa on ohjeet kaitalehuolittelulle. Ompeleet eivät mene tikkusuoraan, ja vetoketjun kiinnittävä ommel tuo vielä oman lusikkansa soppaan, mutta ei haittaa ainakaan minua :)


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein vetoketjun "piiloon" reunojen alle. Luulin että se olisi monimutkaisempaa, mutta olikin yksinkertainen juttu. Toki siihen aikaa meni, mutta ei se mitään rakettitiedettä ollutkaan, kuten olin luullut :D
En tehnyt hupusta pyöreää kaavan mukaan, vaan tein siitä hauskan"hiippamaisen". Kaavaa tarvi vain ihan pikkuisen muuttaa :)

Hihan- ja lahkeensuihin laitoin resorit omalla tyylilläni, en kaavan mukaan. Tekemällä pitkät resorit saa puvulle lisää käyttöikää, jos vain niska-haara-pituus riittää! :)  Vielä pitäisi löytää keino millä "pehmustaa" vetoketjun yläpää, ettei se vaan pistä vauvan kaulaan.

Uuden puvun tyytyväinen omistaja Retro-Ruu :D
Seuraavaksi aion tehdä jumpsuitin myös isommalle pojalleni. Se täytyy kyllä tehdä vähintään koossa 134 cm, mutta saan varmaan isompaa kaavaa itse suurennettua koolla tai parilla! 

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA JOKAISELLE! :)

5 kommenttia:

  1. Eikä mikä ihana vauveli! Missä numerossa tommonen kaava oli? :)

    VastaaPoista
  2. Alat olla mestari! Voi hinkuvinku, että on ihania. Muista syödä :) välillä!

    VastaaPoista
  3. :) Kiitos! Joo, on kyllä tainnut olla enemmän ompelut kuin ruoka mielessä, sitä mukaa raskauskilot karisseet! ;)

    VastaaPoista