maanantai 29. syyskuuta 2014

Bodyja, housuja ja kuolakaulureita tähtitrikoosta

Kävin lauantaina Eurokankaassa ja ostin mm. värikästä tähtitrikoota vauvan vaatteita varten. Ostin myös tummansinistä trikoota, jota voi yhdistää tähtien kanssa. Kirpparilta löysin sattumalta jättikokoisen hyvälaatuisen harmaan käyttämättömän trikoomekon neljällä eurolla. Ostin sen siksi, että se sattui olla juuri samaa harmaata kuin tähtitrikoon pohjaväri, ja tätä väriä ei Eurokankaasta löytynyt :) 

Tässäpä sitten parin illan puuhailun tulokset:


Tein molemmat setit koossa 74 cm, Ruu-herra on nyt noin 65 cm pitkä,
joten kauan aikaa mahtuvat varmaan päälle :)


Yksi virhe, minkä meinaan toistuvasti tehdä, on sellainen, että meinaan vahingossa ommella resorit niin, että sauma jääkin oikealla puolelle. Näin kävi harmaiden housujen toisen lahkeen kanssa, ja siitä tulikin sitten puolisen senttiä lyhempi kuin toisesta kun jouduin leikkaamaan irti ja laittaa uudelleen. 
Mutta mielestäni harmaiden housujen resoreista tuli muutenkin liian lyhyet, 
niin taidaan laittaa pidemmät kokonaan uudelleen!Bodyjen teko näissä kuvissa vielä vaiheessa....
Kanttausten teko on aina hitain osuus, mutta ai ihanuutta,
kun saa sen kunnolla paikalleen ja tikki kulkee suorassa <3
Bodyjen kaava on, yllätys yllätys, Ottobre Design-lehdestä.
Tähän bodymalliin ei tullut pääntielle neppareita ollenkaan. Kaava oli kyllä hyvä, koska ainakin minun vauvani normaalikokoinen pää meni tästä pääntiestä sujahtamalla läpi; ei yhtään kinnannut! :)
Kannattaa käyttää laadukasta, erittäin hyvin joustavaa resoria pääntien huolitteluun, niin on varmempaa, ettei kinnaa, kun pukee ja riisuu.Laitoin haaraosaan toiseen bodyyn vain kaksi nepparia, koska ne LOPPUI! Kääk! Toinen on siis vielä ilman neppareita. Tilasin heti lisää Kestovaippakaupasta. Tilasin myös kaksoisneuloja, kun menin katkomaan kaksi. Olin huolimaton (ja tein tätä liian väsyksissä liian myöhään illalla, mikä aiheutti sen, että paksuistakin kohdista yritin rynnistää läpi kaasua painamalla, kohtalokkain seurauksin! :D)


Pöksyjenkin kaava oli Ottobresta, mutta tapani mukaan muokkasin sitä omanlaiseksi, ja tein toisiin housuihin lahkeiden ulkosyrjiin tähtiraidat ja toiseen tein hauskat polvipaikat tähtitrikoosta. Kangas oli niin ohutta, että silitin kaksi kerrosta tukikangasta polvipaikkojen alle, Molempiin tein kuminauhavyötärön sijasta resorivyötärön.

 


Kolmannen (ja viimeisen) nepparin käytin tähtikuolariin. Oranssi on vielä ilman. Etu- ja takaosa ovat trikoota, joten väliin laitoin kosteussulkukankaan, jonka myös olen tilannut Kestovaippakaupasta.
Kosteussulkukangasta ei tarvi käyttää, jos toinen puoli kuolarista on jotain paksumpaa kangasta kuten fleeceä, froteeta tai collegea. Niistä ei kuolat tule läpi yhtä helposti kuin trikoosta. Varsinkin fleece on oivallinen taustakangas, eikä liian kuumakaan näin syksyllä :)
Kyllä nyt kelpaa kuolata koko sydämen kyllyydestä! :D
Toista settiä ei vielä olla sovitettu, koska nepparit puuttuu :)

Tässä vielä neljä kuolaria edestä ja takaa, Kaveri tilasi nämä vauvalleen.
Sienifroteen kuvio meni vahingossa väärinpäin, höhhöh.
Nämäkin odottavat vielä neppareita :)

Näkemiin taasen ja mukavaa viikkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. tosi kivan näköiset! Käytätkö saumuria vai ihan tavallista ompelukonetta? Löytyikö kuolareidenkin ohje Ottobrestä? Kauhiasti haluaisin itsekin kokeilla, onnistuisko tällaisten luominen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saumuria käytän mutta kyllä ompelukoneellakin saa tehtyä vaikka mitä! (Trikoota ommellessa suositellaan jousto-ommelta!) Kuolarin kaavan tein itse, se on aika simppeli, ota malli esim. H&M:n kuolarista ja suurenna vähän tms. :) Takakangasta leikatessa ei kannata jättää saumanvaroja, niin etukangas kääntyy kivasti takapuolelle reunoilta, eikä takakangas näy eteen. Kokeilemaan vaan! Mutta varoitan, tämä on aika koukuttavaa.... :)

   Poista
 2. Tosi kivat setit! Pitäisköhän munkin tehdä parit kuolarit tuolle meidän 3kk typylle. Näyttää käteviltä.
  Mä laitan aina vaan kaksi nepparia bodyn haaraan. Riittää ihan mainiosti. Niiden laittaminen kun on niin ärsyttävää puuhaa. Nytkin tuolla yksi pusakka odottelee muuten valmiina, mutta nepit puuttuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo nuo kuolarit on kyllä tosi käteviä! Tuo kosteussuojakangas ei oo välttämätön, jos laittaa fleecen takakankaaksi. Se pitää tosi hyvin kosteuden.
   Huomasin kans että kaks nepparia riittää hyvin, eikä bodyn "lahkeet" hinkkaa niin paljon vauvan reisiin. Mutta alunperin laitin kaksi nepparia koska ne loppui kesken ;)

   Poista