torstai 25. syyskuuta 2014

Vähän isompi jumppis ja kuolarikokeilu

Hiljaa hyvä tulee sanoi mummo lumessa...Vai miten se menikään? :D Venytin kauan esikoiseni jumpsuitin tekemistä ihan vain siksi, kun tiesin että se on aika iso, ja siksi paljon rasittavampi piirtää kaavat ja leikata. Kaavojen piirtäminen ja leikkaaminen on tämän harrastuksen ärsyttävin osuus! Ai että kun olisi kankaatkin valmiiksi leikattuina, niin sais vaan hurruutella menemään saumurilla. 
In my dreams :D

Kaavat löytyi samasta lehdestä kuin pienenkin jumppiksen kaavat , mutta isoin koko oli 128, joten piti suurentaa se kokoon 140 cm. Poika valitsi itse värit, ja näköjään halusi melkein samanlaisen kuin minkä tein veljelleen :)

Keltainen college ei ollut joustoversiota, kuten pienemmässä keltaisessa jumpsuitissa, (minkä tein vanuhaalarin päällisen kaavalla), ja muutenkin tämä tavallinen college oli jotenkin hieman huonolaatuisen oloista tuon superjoustavan ja hyvän joustocollegen käsittelyn jälkeen. Yritinkin suostutella poikaa toiseen väriin (ja parempaan kankaaseen), mutta EI. Sen TÄYTYI olla keltainen (ja toista laatua ei ollut enää jäljellä).  Nooh, seuraava sitten ehkä toisesta kankaasta... Raitainen osa on laadukasta paksuhkoa collegekangasta.
Takapihan maisemissa oli kiva ottaa kuvia :)

Hupun sisäpuolelle ompelin pehmeää joustocollegea, ja kanttauksen tein mustasta resorista.


Hihoissa ja lahkeissa on kasvunvaraa mukavasti.
(Punaiset lenkkarit on H&M:lta)


Vetoketjua en ommellut "piiloon" ohjeen mukaan, 
koska tämä vetoketju on mielestäni hieno, eikä tarvitse piilottelua :)
Lahkeisiin tein raitaiset kohdat, etteivät raidat jäisi pelkkään yläosaan.
Lisään vielä tähän loppuun pari "kuolaria" jotka olen oikeastaan pakon sanelemana väsännyt.
Ruben on alkanut kuolata ja syödä käsiään aivan mahdottomasti. Päiväunetkin lyhentyneet 5-20 minuuttiin / kerta. Kädet kiinnostaa niin, ettei malta edes nukkua; pitää puristella, nipistellä ja kuolata ja imeä nyrkkiä ja sormia.. Huoh. :) Yöllä sentään VÄHÄN paremmin menee...Kai se pian siitä tasoittuu... Uuutuudenviehätystä varmaan ;) (Tai hampaita tulossa)Nämä ovat ensimmäiset testiversiot, ja lisää tulette varmasti näkemään. Molemmissa käytetty trikoota, ja kankaiden välissä kosteussuojakangasta. Vähällä kuolaamisella riittäisi pelkkä kaksinkertainen trikookin varmasti.

Kantattua en todellakaan tee uudestaan sen takia, että kanttaamiseen menee liikaa aikaa. Ja se meni muutenkin ihan pilalle nurjalta puolelta kanttaushässäkän takia. Mutta oppia ikä kaikki!

Kohta taas uusia haasteita! Ja kohta (toivon mukaan) 
tulossa myös vauvan pipo / tossu / tumppu -tutorial :)

Ruu Kuolasuu

3 kommenttia:

 1. Nää on niin mahtavia kaikki! Millä ajalla tää sun luovuus oikein purkautuu??? Sun täytyy olla supernopea ja taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Teen paljon pätkissä; yksi lahje silloin, huppu tällöin jne, mutta suurimman osan saan tehtyä kahdeksan/yhdeksän jälkeen illalla kun lapset ovat nukkumassa. -Joskus ompelu venähtää 12:een tai jopa yhteen asti yöllä. :) (Ja sen kyllä huomaa aamulla) ;)

   Poista
  2. Ja täytyy vielä lisätä, että mulla on mahtava mies, joka välillä hoitaa lapset kokonaan, niin että saan "omaa aikaa" ja vain imetän välillä :)

   Poista